Installeren

Hoe installeert U deze producten.

De producten van Avicultuur LED zijn zonder uitzondering makkelijk te installeren.  Op deze pagina vindt U enkele tips voor het installeren van LED in broedkooien.  Solderen is nergens nodig, met een kleine schroevendraaier en een tangetje zet U alles in elkaar!

  • U monteert eerst de 12 volt voeding op de dimmer, zodat het systeem van stroom wordt voorzien.
  • De dimmer is het “hart” van uw installatie en zorgt er voor dat elke dag op de door U gewenste tijden de verlichting “aan” en “uit” gaat.  Dit proces verloopt geleidelijk via een uitgekiende dim-curve.  De dimmer wordt geleverd met een voorgeïnstalleerd dim-schema en goede Nederlandstalige handleiding.  Dit zorgt er voor dat het aansluiten en bedienen makkelijk is.
  • U kunt het beste werken met een centrale voedingskabel (2.5mm²), die vanuit een van de uitgangen van de dimmer (of direct vanuit de voedingstrafo) naar de kooien of volière loopt.
  • Met twee “lasklemmen” (één voor de – draad en één voor de + draad) takt U vervolgens op het einde van deze kabel de voedingsdraad (0.75mm²) af. Deze wordt vervolgens naar elke aparte kooi of vlucht geleid.
  • Vervolgens maakt U vanuit deze 0.75mm² voedingsdraad een aansluiting met een “Jackset” op het 0.5mm² LED kabeltje van de modules of tube.  Hiermee sluit U elke kooi of vlucht aan.
  • De LED modules of LED tubes worden op maat geleverd en kunnen vervolgens in de kooien worden bevestigd.  Hierna kan het 0.5mm² LED kabeltje door een gaatje in het plafond of zijwand van de kooi naar buiten wordt geleid.  Vervolgens met de Jackset op de 0.75mm² voedingsdraad worden aangesloten.
  • Hiermee bereikt U dat U elke kooi apart kunt aan of uitschakelen zonder dat dit effect heeft op de andere kooien.  Simpelweg door het los óf vast klikken van de Jackset.

Zitten er in een bepaalde kooi even geen vogels, dan hoeven de LED’s in die kooi natuurlijk niet te branden.  Dit scheelt energie!

Maximaal aantal modules berekenen per kanaal van de dimmer bij het installeren van LED in broedkooien .

Dat gaat met de volgende formule; Ampère = Watt/Voltage
Dus één 12 volt LED module van 1.2 watt = 0.1Amp.
Elk kanaal van de dimmer kan 4Amp schakelen, dus dat zijn 40 LED modules van 1.2 watt per kanaal.  De totale hoeveelheid modules die geplaatst kunnen worden, is afhankelijk van het wattage van de Voedingstrafo en het wattage van de LED modules.

Hieronder een schematische tekening voor het installeren van LED in 6 broedkooien, alle benodigde materialen staan benoemd en afgebeeld.

Maatwerk met Top kwaliteit producten staat garant voor een goede installatie!