LED Dimmers

Avicultuur-LED dimmer

De TC420 dimmer met bijbehorend voorgeprogrammeerd “Avicultuur-LED dimschema” maakt deze dimmer al jaren een succesnummer in de vogelkweek!  De dimmer wordt standaard geleverd met een voor-geïnstalleerd “Dimprogramma”.  Door middel van keuzes die U zelf maakt is het mogelijk hiermee naar believen een goed dag/nachtritme te creëren.  Daarmee is het mogelijk om uw vogels in broedconditie te brengen én te houden.  U hoeft alleen zelf handmatig de gewenste mode te selecteren door simpel op een knopje te drukken.  Dat geeft U de mogelijkheid om het door U zelf gekozen ritme van dag en nacht te selecteren.  Het voorgeprogrammeerde programma heeft een uitgekiende curve welke vrijwel traploos op- en af-dimt en werkt direct als U de dimmer aansluit.  U hoeft dus zelf niets meer te installeren of te downloaden!

Bespaar u zelf de frustratie van het schrijven en programmeren van een eigen schema!

Met een reeds door ons geïnstalleerde programma kunt U altijd een goed programma voor uw situatie kiezen.

  • Met het standaard “Aves” programma heeft U de beschikking over 19 verschillende keuzes met daar bij behorende “lichturen”.  De minimale totale hoeveelheid lichturen is 8, het maximale aantal is 17 uren.  U kunt in stappen van minimaal 30 minuten het aantal lichturen desgewenst “op bouwen” richting de kweekperiode en “af bouwen” richting de rust- of rui-periode.
  • Ook is er een “Natuur” programma waarmee U met 24 standen het dag/nachtritme in de natuur kunt volgen, simpelweg elke twee weken in een andere mode overschakelen en U volgt de West-Europese seizoenen.

Met beide programma’s  is het makkelijk om een goed dag/nachtritme te creëren en kunnen door ons worden geïnstalleerd mét of zonder “maanlicht/nachtverlichting”.  Als standaard installeren wij het “Aves” programma dus geef uw voorkeur voor het “Natuur” programma bij bestelling wél even aan.

  • Heeft U liever een programma wat alleen ’s morgens en ’s avonds enkele uren licht geeft en overdag en ’s nachts “uit” is?  Dan hebben we ook daarvoor een perfect programma kant en klaar voor U geschreven. Het Morgen / Avond” programma, geeft met 50 keuzes de mogelijkheid om ’s morgens en ’s avonds enkele uren licht te geven. Of alleen ’s avonds enkele uren licht waarbij steeds tussen 09:30 en 16:00 uur en ’s nachts, de verlichting “uit” blijft.

U hoeft verder niets meer te programmeren.  De Nederlandstalige installatie- en gebruiksaanwijzing maken deze dimmer makkelijk in het gebruik.  Wilt U echter zelf een programma schrijven met de bijgeleverde software, dan helpt deze gebruiksaanwijzing U natuurlijk ook op weg.

€ 59,95 psc
Inclusief extra Nederlandstalige gebruikers handleiding, installatie handleiding en voorgeprogrammeerde software.

Product kenmerken:

  • Voedingsspanning: DC12-24V.
  • Uitgangen: 5 kanalen.
  • Max: 4 Ampère uitgangsvermogen per kanaal.
  • Max: 20 Ampère totaal uitgangsvermogen.
  • Afmetingen:120MMx69MMx24MM.
  • Bruto gewicht: 205 gram.

Wat zit er in de doos;

Dimmer:
De dimmer is het “hart” van uw installatie, vanuit hier sluit U zonder problemen uw installatie aan.  U kunt op de vijf aparte kanalen elk een apart dimschema programmeren, die onafhankelijk van elkaar kunnen schakelen.

USB kabel:
Hiermee verbind U de controller met de computer om een programma naar de dimmer te “uploaden”.

Software CD:
Bevat de programmering software, handleiding en gebruiksinstructies.
Papieren Engelstalige gebruiksaanwijzing van de fabrikant.
Bevat algemene productinformatie maar geen instructies voor het gebruik van de software.
Sommige info uit deze handleiding wordt hieronder in het Nederlands besproken.  Deze vertaling vervangt niet de oorspronkelijke informatie.

Werking:
Deze dimmer dimt door middel van Pulse Width Modulation techniek (PWM) in combinatie met 2000Hz de LED’s vrijwel traploos “op en af”.  Door het hoge totale uitgangsvermogen van 20 Ampère kunnen er in totaal maximaal 200 LED modules op deze dimmer aangestuurd worden.  De vijf kanalen kunnen gelijktijdig werken, maar elk kanaal kan ook afzonderlijk en onafhankelijk van de andere kanalen schakelen.  Als basis wordt een standaard Jaarprogramma geïnstalleerd, waardoor de dimmer zonder verdere installatie direct aan te sluiten is.  Door middel van de bijgeleverde software kunnen er zelf schakel of dimprogramma’s geschreven worden.

Maximaal aantal modules berekenen per kanaal:
Dat gaat met de volgende formule; Ampère = watt/Voltage
Dus één 12 volt LED module van 1.2 watt = 0.1Amp.
Elk kanaal van de dimmer kan 4Amp schakelen, dus dat zijn 40 LED modules van 1.2 watt per kanaal.
In totaal kunnen op de dimmer dus 200 LED modules van 1.2 watt worden aangesloten en 250 LED modules van 0,96 watt!


LED dimmer met afstandsbediening:

Deze op afstand regelbare LED-dimmer wordt aangestuurd door een bijgeleverde afstandsbediening.  En is zeer eenvoudig te installeren.  Het besturen werkt eenvoudig met een druk op de knop.  Het bereik van deze radiografische LED-dimmer is 20 meter dankzij het krachtige signaal.  Doordat iedere set een unieke frequentie heeft, is het mogelijk meerdere LED dimmers in dezelfde ruimte te gebruiken, zonder dat ze elkaar beïnvloeden.

€ 16,95 psc

Product kenmerken:
Voedingsspanning: DC12-24V.
Uitgangen: 1 kanaal
Max: 8 Ampère.
Max vermogen op 12 volt; 96 watt.
Afmetingen:35MMx57MMx108MM.


LED dimmer met draaiknop:

Deze opbouw LED-dimmer is geschikt voor het dimmen van de Avicultuur-LED 12 volt LED producten.  Door middel van het simpelweg draaien van de draaiknop kunt U traploos de gewenste lichtsterkte bereiken.

€ 8,95

Product kenmerken:
Voedingsspanning: DC12-24V.
Uitgangen: 1 kanaal
Max: 8 Ampère.
Max vermogen op 12 volt; 96 watt.
Afmetingen:89MMx59MMx35MM.


Inline snoerdimmer met draaiknop:

Deze inline LED-dimmer is geschikt voor het dimmen van de Avicultuur-LED 12 volt LED producten tot een maximum van 2Amp/24 watt.  Door middel van het simpelweg draaien van de draaiknop kunt U traploos de gewenste lichtsterkte bereiken.  Aansluiten is makkelijk te realiseren met de Jackaansluiting.

€ 7,95

Product kenmerken:
Voedingsspanning: DC12-24V.
Uitgangen: 1 kanaal
Max: 2 Ampère.
Max vermogen op 12 volt; 24 watt.
Afmetingen:61MMx33MMx32MM.

Al onze genoemde prijzen per 06-01-2024, inclusief BTW en exclusief verzendkosten.
Deze producten zijn te bestellen via de “Contact” pagina.