LED Modules en Tubes

LED modules en Tubes.

Het gebruik van LED modules heeft als grote voordeel dat een goede spreiding van het licht over de gehele breedte van de kooien gegarandeerd kan worden.  Door een goede plaatsing in uw kooi of volière creëert U met onze modules een evenwichtig verdeelde verlichting. De modules zijn waterproof volgens IP67 norm. Vanwege de constructie van de modules op de voedingskabel zijn de modules minder aantrekkelijk als schuilplek voor bloedluis en ander ongedierte. Bij een aantasting van bloedluis zijn deze direct zichtbaar en dan ook goed te bestrijden.

“LED” is uitstekend te gebruiken als locale verlichting, gemonteerd in de kooien en vluchtjes zelf.  Minder geschikt om alleen als ruimteverlichting gebruikt te worden waar de kooien dan afhankelijk zijn van het licht wat door de spijlen naar binnen valt.

Ook het gebruik van TL-licht, of ander soort licht, wat niet in de kooien zelf geplaatst wordt, is minder geschikt om uw vogels goede lichtomstandigheden te geven.  Iedereen kent het probleem dat de vogels in de bovenste kooien in het volle licht zitten, terwijl de onderste kooien nog niet een kwart van de hoeveelheid licht binnen krijgen.

Avicultuur-LED geeft U de keuze uit LED-modules en LED-tubes.

Onze producten worden speciaal geproduceerd in een lichtkleur van 5500 / 6000K, wat het gevoel geeft van “helder daglicht” . Zonder UV- of IR-straling.  Wij raden af om andere lichtkleuren te gebruiken.
Deze producten zijn te bestellen via de “Contact” pagina.

Al onze modules zijn voorzien van dubbelzijdige plaktape aan de achterzijde en kunnen zowel in houten als kunststof broedkooien worden gemonteerd. Tevens zijn er bevestigingsgaatjes voorzien waarmee de modules met een klein schroefje of boutje kunnen worden vastgezet.
De metalen modules zijn perfect te gebruiken in combinatie met de zgn. “Italiaanse” of draadkooien.


Vanwege de vlakke bovenzijde kunnen deze metalen modules goed aan de buitenzijde van deze kooien op de bovenkant worden vastgezet met kleine tiewraps.

Maar ook de LED tubes kunnen eenvoudig met de speciale klemmen tegen de spijlen van de kooien worden bevestigd.
Naar believen kunnen deze aan de binnenzijde of aan de buitenzijde worden bevestigd, tegen de voorfronten of tegen de bovenzijde van de kooien.

Door gebruik te maken van Jacksets, zijn de kooien makkelijk uit de opstelling te nemen voor schoonmaakwerkzaamheden of andere redenen, waarbij de modules en tubes gewoon kunnen blijven zitten.

Onze LED modules; voor elke huisvesting de juiste keuze.

5050 SMD LED Modules, 12 volt, IP67.
Uitgevoerd in kleurtemperatuur; 5500/6000K

€ 1,95 psc
Metaal 4pcs SMD5050 / 0,96Watt 

€ 2,05 psc
Kunststof 4pcs SMD5050 / 1.2Watt

€ 1,90 psc
Kunststof 3pcs SMD5050 / 0,72Watt 

De aluminium LED-tubes (18mm) uit ons assortiment, zijn perfect te gebruiken en leverbaar in verschillende lengtes; 15/30/50/70/100 cm. Indien deze met de los bij te bestellen klemmen-set tegen het plafond van uw kooi worden bevestigd zijn deze traploos te draaien zodat de perfecte hoek van verlichting in uw kooi kan worden bereikt. Ook zijn ze eenvoudig los te klikken indien dat nodig is voor schoonmaakwerkzaamheden. Perfect te gebruiken in elk soort kooi; hout, kunststof of tralie kooi.

€ 0,90 per set

Bevestigingsklem

Door de ronde vorm en doordat de zadelklemmen er voor zorgen dat de LED-tubes niet direct tegen het plafond bevestigd zit, heeft bloedluis en ander ongedierte minder kans dan bij platte LED-strips, die veel door andere aanbieders worden aangeboden.  Deze worden vaak direct, of met een kleine ruimte, vlak tegen het plafond van de kooien gemonteerd en vormen daardoor een ideale schuilmogelijkheid.

Vanaf 1 januari 2024 worden standaard onze “nieuw model” LED Tubes geleverd bij bestelling.
Er zijn nog slechts enkele LED Tubes van het eerdere model op voorraad, alleen van 15-50-70 en 100 cm lengte.
Speciaal beschikbaar (zolang de voorraad strekt) als vernieuwing of aanvulling van reeds eerder bestelde installaties.

Links het “eerdere model”, rechts het “2024 model”

Model 2024
 

5050 SMD techniek, 12 volt.
Uitgevoerd in kleurtemperatuur; 5500/6000K.

  • € 4,75 per LED-tube van 17 cm, 2.0 watt  (0.17Amp).
  • € 7,75 per LED-tube van 32 cm, 4.2 watt  (0.35Amp). 
  • € 12,75 per LED-tube van 52 cm, 6.8 watt  (0.57Amp). 
  • € 17,25 per LED-tube van 72 cm, 8.6 watt  (0.72Amp).
  • € 24,50 per LED-tube van 102 cm, 12.2 watt (1.02Amp).

Al onze genoemde prijzen per 06-01-2024, inclusief BTW en exclusief verzendkosten.
Deze producten zijn te bestellen via de “Contact” pagina.